Drie verkooppakketten

Kenmerkend aan onze makelaarsdienst zijn de flexibiliteit en vele mogelijkheden. De verkoper krijgt echt dienstverlening op maat. Hij heeft dan ook de keuze uit drie verkooppakketten: het Basispakket, het Comfortpakket en het All-inclusive pakket. Enkele basisdiensten worden bij alledrie de pakketten door de makelaar zelf verricht. Dit zijn diensten die de verkoper niet zelf kan uitvoeren, zoals de waardebepaling, het maken van de woningbrochure, het juridisch dossier en online dossier, de plaatsing op Funda, het voeren van de onderhandelingen en het opmaken van de koopakte. Welk pakket de klant kiest, hangt af van de hoeveelheid werkzaamheden die hij zelf wil verrichten.

Het Basispakket

Het Basispakket is het meest eenvoudige pakket. Enkel de basis makelaarsdiensten worden door de makelaar verzorgd. De verkoper doet daarnaast veel zelf, zoals het schrijven van de verkoopteksten, het maken van de foto’s en het begeleiden van de bezichtigingen.

Het Comfortpakket

Het Comfortpakket bevat naast de basisdiensten extra diensten ten behoeve van de presentatie en promotie van de woning. De makelaar schrijft wervende verkoopteksten, huurt een professionele fotograaf in en laat 2D en 3D plattegronden maken. Ook wordt er een Open Huis georganiseerd en doet de verkoper mee aan de NVM-Open Huizen Dag.

Het All-inclusive pakket

Verkopers die toch het liefst alles uit handen geven, kiezen het All-inclusive pakket. Naast de diensten uit het Basis- en Comfortpakket, worden er extra diensten geleverd. De makelaar begeleidt namelijk alle bezichtigingen, heeft regelmatig een update-gesprek met de verkoper en begeleidt de overdracht van de woning. Ook worden er extra diensten geleverd voor de presentatie en promotie. Zoals advies van een interieurstylist, een maand Tophuis en Promolabel op Funda, het laten maken van een virtuele tour met 360°-foto’s, een flyerpakket en een extra Te koop-tuinbord.

Aanvullende diensten

Heeft de klant gekozen voor het Basis- of Comfortpakket? Dan kan hij gedurende het verkooptraject op elk gewenst moment aanvullende diensten aanvragen. Bijvoorbeeld wanneer hij de verkoop een boost wil geven door de woning meer onder de aandacht te brengen. Of wanneer hij toch liever begeleiding heeft bij een tweede bezichtiging. Deze aanvullende diensten staan allemaal beschreven op de site en in de klantomgeving Mijn Makelaar0031. Daar kunnen de diensten besteld worden en direct worden afgerekend. Net als in een webshop dus.

Onderstaande tabel maakt de inrichting van de drie verkooppakketten en alle bijbehorende diensten visueel inzichtelijk.
Basispakket
Comfortpakket
All-inclusivepakket
Prijs € 1.195,- € 1.695,- offerte op maat
Maak uw keuze Verder Verder Verder

Waardebepaling

Een realistisch advies

Om jouw huis in de verkoop te zetten, komen we allereerst bij je thuis om je woning te waarderen.

We bekijken het hele huis, berekenen de kengetallen en vergelijken jouw woning met recent verkochte woningen. Deze informatie gebruiken wij om de verkoopwaarde vast te stellen.

Binnen drie werkdagen na ons bezoek ontvang je een verslag waarin een advies over de vraagprijs gegeven wordt.

Waardebepaling

Digitale brochure

Dat ziet er mooi uit!

Wij gaan je helpen bij het maken van een goede woningpresentatie.

Op Mijn Makelaar073 staan handige tips vermeld en is tevens een voorbeeld beschikbaar. Je schrijft de verkoopteksten en uploadt de foto's en de plattegronden. Wij stellen de digitale brochure vervolgens samen en vragen jou die te beoordelen.

Wij koppelen de digitale brochure aan jouw woning op internet, zodat geïnteresseerden de brochure kunnen downloaden.

Digitale brochure

Fundaplaatsing

Dé online etalage

Vanzelfsprekend plaatsen wij jouw huis op de grootste online woningetalage van Nederland: www.funda.nl.

Bezoekers kunnen je woning hier uitgebreid bekijken en de digitale brochure downloaden.

Fundaplaatsing

Fundastatistieken

Meten is weten

Met de objectstatistieken van Funda zie je hoe jouw woning op Funda presteert.

Er wordt bijvoorbeeld geregistreerd hoe vaak jouw woning gevonden en bekeken wordt en hoe vaak er contact wordt gezocht met de makelaar.

Fundastatistieken

Facebook campagne

Hoe meer promotie, hoe beter

Je woning onder de aandacht brengen kan op verschillende manieren. Wat goed kan werken, is promotie via social media. Daarom promoten wij de verkoop van je woning op platforms zoals Facebook en Instagram. Zo komt je woning onder de aandacht bij onze volgers. Als jij vervolgens je vrienden en familie vraagt onze social media posts te delen, komen ze bij een nóg groter publiek onder de aandacht. Zo genereren we samen extra publiciteit voor je woning.

Facebook campagne

Te koop-V-bord

Kijk, mijn woning staat te koop!

Wij leveren een lichtgewicht Te Koop-bord (het zogenaamde V-bord) dat je goed zichtbaar op een raam op kunt hangen. Op deze manier attendeer je voorbijgangers erop dat jouw woning te koop staat.

Te koop-V-bord

Contactgegevens kijkers doorzetten

Kunnen we komen kijken?

Zodra wij een aanvraag binnen krijgen voor een bezichtiging, sturen wij jou per mail en sms de gegevens van de geïnteresseerden toe. Je kunt vervolgens met hen een afspraak maken op een tijdstip dat voor jou en de belangstellenden het beste uitkomt.

Alle bezichtigingen en reacties van kandidaten worden door jou én door ons bijgehouden in je online dossier op onze website.

Contactgegevens kijkers doorzetten

Online dossier

Goed georganiseerd

Nadat je ons de verkoopopdracht hebt gegeven, kun je inloggen op Mijn Makelaar073. Dit systeem begeleidt je door het hele verkoopproces. Ook wij kijken via dit systeem telkens met je mee. Zo weten we zeker dat we niets over het hoofd zien en dat er geen fouten gemaakt worden.

Mijn Makelaar073 houdt zowel jou als ons op de hoogte van alle wijzigingen die worden aangebracht. Vanuit dit systeem krijg je berichten over bezichtigingen en heb je de mogelijkheid contact met ons te hebben.

Online dossier

Juridisch dossier

Niets vergeten over te dragen

Het is heel belangrijk dat je de koper van je huis informeert over alles wat op het huis betrekking heeft. Zo moet je hem informeren over aanwezige gebreken en alle afspraken die ooit met betrekking tot je woning zijn gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het contract van een leaseketel of een erfdienstbaarheid dat op jouw perceel rust.

Om zeker te weten dat je alles overdraagt waar je verplicht toe bent, stellen wij binnen Mijn Makelaar073 een juridisch dossier op. Als het juridische dossier compleet is, is het risico op aansprakelijkheid achteraf tot een minimum beperkt.

Juridisch dossier

Onderhandelingen

De hoogst mogelijke verkoopprijs

Onderhandelen over de hoogst mogelijke verkoopprijs is iets wat wij graag voor je doen. Hierbij maken wij gebruik van onze jarenlange ervaring. Bovendien blijven jouw eigen emoties op deze manier voor de koper verborgen.

Tijdens de onderhandelingen hebben we telkens persoonlijk contact zodat we goed van elkaar weten welke afspraken we maken. Uiteraard wordt dit hele proces ook vastgelegd op Mijn Makelaar073.

Omdat wij over een goede plaatselijke bekendheid beschikken, kunnen we de onderhandelingen richting de koper goed onderbouwen. We weten namelijk precies welke verkoopprijzen er recentelijk in de omgeving gerealiseerd zijn.

Onderhandelingen

Koopakte

Vastleggen van afspraken

Alle afspraken die tijdens de onderhandelingen tussen jou en de koper zijn gemaakt, worden door ons vastgelegd in een koopcontract. Je bent daarmee verzekerd van een juridisch correct document waar jij en de koper houvast aan hebben.

Het contract wordt in concept aan jou en de koper voorgelegd, zodat je het beide kunt doorlezen. Eventuele op- of aanmerkingen worden verwerkt.

Vervolgens leveren wij het definitieve koopcontract dat je samen met de koper kunt ondertekenen. Na ondertekening verzenden wij het contract naar de notaris zodat hij de overdracht kan voorbereiden.

Koopakte

Wervende verkooptekst — € 125,-

Een goede verkooptekst staat als een huis

Veel verkoopteksten van woningen bestaan uit een plechtige opsomming van feiten. Jammer, want de lezer raakt na een paar regels al ongeïnteresseerd. Maar als verkoper wil je natuurlijk geen enkel kenmerk van je woning onvermeld laten. Je kunt ons ook een wervende verkooptekst laten schrijven. Door onze jarenlange ervaring bij bezichtigingen weten wij precies wat bij het koperspubliek in de smaak valt.

Voordelen van de door ons geschreven verkoopteksten:

 • ze zijn origineel
 • ze vallen op
 • ze houden de lezer vast
 • ze vermelden de kwaliteiten waar de lezer naar op zoek is
 • ze bevatten zuivere informatie

Als je zeker wilt weten dat je bij de basis de plank al goed raakt, laat ons dan jouw verkoopteksten schrijven.

Wervende verkooptekst optioneel (€ 125,-)

Professionele fotografie* — € 225,-

Als er een onderscheid moet zijn

Je bent ze ongetwijfeld wel eens tegengekomen op Funda. Onaantrekkelijke of onduidelijke foto's waarbij je direct denkt: "Hier is geen fotograaf aan te pas gekomen". Want het maken van een goede interieurfoto is namelijk heel wat anders dan het maken van een leuk vakantiekiekje. Na het zien van zo'n slechte foto worden vaak de andere foto's van de woning al niet meer bekeken. Een gemiste kans!

Onze fotograaf houdt zich dagelijks bezig met woningfotografie en heeft een scherp oog voor alle details die een interieurfoto aantrekkelijk maken. Bovendien beschikt hij over de juiste apparatuur om alles dat gezien mag worden duidelijk in beeld te brengen.

Voordelen van professionele verkoopfoto's:

 • een grote diversiteit aan foto's
 • foto's van zeer goede kwaliteit
 • ervaring en creatieve input van de fotograaf
 • niets in beeld waar de kijker op afknapt

Klik hier om professionele woningfoto's te bekijken.

Als je kiest voor professionele fotografie, neemt onze fotograaf contact met je op om een afspraak te maken.

Professionele fotografie* optioneel (€ 225,-)

2D- en 3D-presentatie* — € 85,-

Interactie tussen zoeker en object

Alles wat je koopt, pak je het liefst in je hand en bekijk je van alle kanten. Maar bij een woning wordt dat lastig. De interactieve plattegronden van Funda geven een 2D- en 3D- weergave en bieden deze mogelijkheid wel.

Mooier nog: bezoekers van Funda kunnen al meteen aan de slag en de woning virtueel inrichten met meubels. Uit onderzoek onder internetbezoekers blijkt dat een woning met een interactieve plattegrond langer wordt bekeken dan een woning met een gewone of geen plattegrond.

Voordelen van de interactieve plattegrond:

 • duidelijk inzicht in de woning
 • bezoeker kan de woning alvast inrichten
 • een langere bezoekduur
 • meer contactaanvragen

Je kunt hier 2D- en 3D-presentaties bekijken.

Ben je overtuigd van de meerwaarde van deze dynamische tool op internet? Bestel dan plattegronden in 2D en 3D.

2D- en 3D-presentatie* optioneel (€ 85,-)

Deelname NVM-Open Huizen Dag — € 45,-

Een dag met véél kansen

Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, organiseert de NVM de landelijke Open Huizen Dag. Rondom deze dag zijn er veel potentiële kopers actief met het zoeken naar een woning.

Uit onderzoek blijkt dat de kans op verkoop toeneemt door deelname aan de Open Huizen Dag. Als je serieus wilt verkopen, raden wij je ten zeerste aan je woning open te stellen voor publiek.

Voordelen van de NVM Open Huizen Dag:

 • veel beweging van woningzoekers
 • laagdrempelig karakter
 • veel media-aandacht
 • woning wordt sneller vergeleken
 • grotere kans op verkoop

Ruim voor de Open Huizen Dag vragen wij je of je deel wilt nemen. De Open Huizen Dag vindt plaats in april en in oktober.

Deelname NVM-Open Huizen Dag optioneel (€ 45,-)

Open Huis — € 45,-

Verlaag de drempel

Veel verkopers vragen zich af waarom het huis op Funda volop wordt bekeken maar er weinig bezichtigingen zijn. Daar kun je eenvoudig wat aan doen. Maak de drempel voor een bezoek zo laag mogelijk en geef belangstellenen de mogelijkheid een Open Huis te bezoeken.

Voordelen van een Open Huis:

 • lage drempel door vrijblijvend karakter
 • een langere bezoekduur op Funda
 • rechtstreekse uitnodiging aan kopers
 • meerdere kijkers tegelijkertijd

We kondigen het Open Huis aan op o.a. Funda en onze eigen site.

Een Open Huis in combinatie met Toppositie en/of Blikvanger levert nóg meer bekendheid op. Zo zal geen enkele serieuze woningzoeker de openstelling van je huis nog missen.

Open Huis optioneel (€ 45,-)

Makelaar begeleidt Open Huis — € 350,-

Haal het maximale uit je Open Huis

Wanneer je een Open Huis wilt organiseren, kun je ons inschakelen om deze te begeleiden. Wij zijn dan twee uur lang aanwezig in je woning om de kandidaten te ontvangen en rond te leiden. We verzamelen de contactgegevens van de kijkers en nemen na afloop contact met hen op om te vragen naar hun bevindingen en eventuele vervolgstappen.

Voordelen wanneer de makelaar het Open Huis begeleidt:

 • Kijkers praten vaak meer vrijuit tegen de makelaar dan tegen de verkoper
 • De makelaar kan gerichte en tactische vragen stellen aan de kijkers
 • De makelaar proeft direct welke kandidaten mogelijk geschikt zijn
 • De makelaar kan kijkers tijdens de rondleiding al sturen
 • Je hoeft zelf niet aanwezig te zijn en je emoties blijven buiten spel

We kondigen het Open Huis aan op Funda, op onze eigen website en op social media.

Makelaar begeleidt Open Huis optioneel (€ 350,-) optioneel (€ 350,-)

Videotour * — € 275,-

Een digitale bezichtiging

Een herkenbaar probleem: je ziet een leuke woning op Funda. De foto’s spreken je aan en je besluit te gaan bezichtigen. Maar tijdens de bezichtiging blijkt de woning heel anders te zijn dan het beeld dat je van de verkoopfoto’s had gekregen. Dat is nu verleden tijd. Met de Videotour geef je potentiële kopers alvast een ‘digitale bezichtiging’. De fotograaf loopt met een videocamera rond door het huis, vanaf het straatbeeld, naar binnen en vervolgens langs elke kamer en de buitenruimte. De video geeft hierdoor een goed beeld van de indeling en ruimtelijkheid van het huis.

Voordelen van een videotour:

 • een ‘digitale bezichtiging’ die veel kijkers zal trekken
 • een duidelijk en waarheidsgetrouw beeld van de ruimtes en indeling
 • je woning wordt langer en aandachtiger bekeken
 • je krijgt meer serieuze bezichtigingsaanvragen

Klik hier voor een voorbeeld van een Videotour.

Tip: vergroot het bereik van je Videotour door hem op Facebook en andere social media te plaatsen.
Videotour * optioneel (€ 275,-) optioneel (€ 275,-)

Virtuele tour* — € 175,-

Rondleiding op maat

Je zou het liefst willen dat iedere bezoeker op internet jouw woning komt bezichtigen. Met een virtuele tour kunnen we de bezoekers dezelfde beleving geven zónder dat ze fysiek op locatie komen. Van meerdere ruimten en locaties worden 360°-foto's gemaakt. Door deze te koppelen ontstaat er een virtuele tour. De bezoeker kan zichzelf door de (buiten)ruimtes navigeren met de navigatieknoppen. Via de hotspots kan hij zich verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Uit onderzoek blijkt dat door toevoeging van kwalitatief goede 360°-foto's een woning gemiddeld twee keer langer wordt bekeken.

Voordelen van een virtuele tour:

 • 360° in de rondte kijken
 • bezoekers bekijken je woning aandachtiger
 • jouw woning wordt beter en langer bekeken
 • meer contactaanvragen

Je bepaalt zelf van welke ruimten je de foto's wilt laten maken. Er worden tot vijf 360°-foto's gemaakt.

Bekijk hier een voorbeeld van een 360°-foto.

De virtuele tour wordt één jaar lang op Funda gepresenteerd.

Virtuele tour* optioneel (€ 175,-) optioneel (€ 175,-)

Inmeten woning* — € 110,-

Alle afmetingen tot op de millimeter nauwkeurig

Het vloeroppervlak en de inhoud in kubieke meters van een woning zijn belangrijke kenmerken voor potentiële kopers. Deze afmetingen worden vaak meegenomen in de beoordeling of een woning aan alle wensen voldoet. Bovendien is het sinds 2010 verplicht om woningen in te meten volgens de normen van de BBMI en NEN2580, om de kwaliteit van plattegronden te kunnen waarborgen.

Het inmeten van een woning wordt met een moderne handscanner gedaan, die miljoenen punten opmeet in de ruimtes. Hiermee wordt direct een zeer nauwkeurige 3D-weergave van de woning geconstrueerd, met bijbehorende inhouds- en oppervlaktematen. Bij een gemiddelde woning van 200m2 is de specialist slechts 15 minuten bezig. Desgewenst kan de inmeting tegelijkertijd met de fotografie afspraak worden gedaan; er is dus geen tweede afspraak nodig.

Aan de hand van de meting wordt een uitgebreid rapport uitgebracht met daarin alle oppervlakte- en inhoudsmaten en berekeningen van effectieve gebruiksoppervlakten. Zo kun je er met een gerust hart vanuit gaan dat de informatie die je verstrekt aan potentiële kopers in orde is.

Voordelen van het laten inmeten van je woning:

 • volledig geautomatiseerd inmeten in slechts 15 minuten tijd
 • tegelijkertijd met fotografie; geen aparte afspraak nodig
 • je ontvangt een officieel meetrapport
 • plattegronden voldoen hiermee aan de BBMI en NEN2580 norm
 • je verstrekt hiermee juiste informatie aan de (potentiële) koper

Wil jij verzekerd zijn van juiste oppervlakte- en inhoudsmaten van jouw woning? Laat je woning dan inmeten door een specialist.

Inmeten woning* optioneel (€ 110,-) optioneel (€ 110,-)

Advies van een interieurstylist* — € 175,-

Je huis op z'n mooist

Een grote groep woningzoekers wordt sterk beïnvloed door de sfeer en de inrichting van de huidige bewoners. Het is zelfs doorslaggevend bij het maken van een keuze tussen verschillende woningen.

Het is daarom zeer belangrijk dat er een sfeer en stijl wordt gecreëerd die de meeste huizenzoekers aanspreekt. Maar hoe? En wat vinden de kopers mooi? Je bent zelf zo gewend aan je interieur dat het onmogelijk is je huis door de ogen van de kopers te bekijken.

Onze interieurstylisten weten precies hoe geïnteresseerden je woning het liefst zien. Zij geven advies over de inrichting waarbij jouw eigen meubels het uitgangspunt zijn. Bij dit advies worden de lichtinval en het gebruiksgemak betrokken.

Voordelen van het advies van een interieurstylist:

 • de foto's spreken meer aan
 • de ruimtes lijken groter
 • de functionaliteit van de woning wordt verbeterd
 • meer resultaat uit bezichtigingen

Interesse? Kies voor de interieurstyliste. Je zult versteld staan van het resultaat.

Advies van een interieurstylist* optioneel (€ 175,-) optioneel (€ 175,-)

Te koop-tuinbord — € 60,-

Iedereen mag het weten

Valt het V-bord wat je hebt ontvangen niet genoeg op, kies dan voor een tuinbord. Wij plaatsen het bord in jouw voor- of achtertuin op de plaats die jij aangeeft.

Wil je zeker weten dat de voorbijganger heeft gezien dat jouw huis te koop staat? Kies dan voor een tuinbord.

Klik hier voor een afbeelding van een tuinbord.

Te koop-tuinbord optioneel (€ 60,-) optioneel (€ 60,-)

Toppositie op Funda - 1 week * — € 60,-

Jouw huis in de spotlight

Door het grote aanbod op Funda krijgt een huizenzoeker vaak een lange lijst met woningen te zien. Lastig om in die lijst op te vallen, maar met de Toppositie geven we extra zichtbaarheid aan jouw woning. Je woning komt namelijk prominent bovenaan de pagina te staan, boven de andere zoekresultaten. Met deze dienst zet je jouw huis een week lang in de spotlight!

Voordelen van Toppositie

 • tien keer vaker gevonden dan een object zonder Toppositie
 • jouw woning blijft bovenaan staan gedurende de gehele periode
 • je hebt een keuze voor de duur van de periode
 • je krijgt meer bezichtigingsaanvragen

Zijn er meerdere woningen waarvoor Toppositie is ingezet? Dan worden deze huizen en jouw huis steeds willekeurig weergegeven. Jouw woning blijft dus gedurende de hele week bovenaan staan en schuift niet alsnog naar beneden in de lijst.

Je kunt Toppositie op Funda ook voor de duur van een maand bestellen.

Toppositie op Funda - 1 week * optioneel (€ 60,-) optioneel (€ 60,-)

Toppositie op Funda - 1 maand * — € 125,-

Jouw huis in de spotlight

Door het grote aanbod op Funda krijgt een huizenzoeker vaak een lange lijst met woningen te zien. Lastig om in die lijst op te vallen, maar met de Toppositie geven we extra zichtbaarheid aan jouw woning. Je woning komt namelijk prominent bovenaan de pagina te staan, boven de andere zoekresultaten. Met deze dienst zet je jouw huis een maand lang in de spotlight!

Voordelen van Toppositie

 • tien keer vaker gevonden dan een object zonder Toppositie
 • jouw woning blijft bovenaan staan gedurende de gehele periode
 • je hebt een keuze voor de duur van de periode
 • je krijgt meer bezichtigingsaanvragen

Zijn er meerdere woningen waarvoor Toppositie is ingezet? Dan worden deze huizen en jouw huis steeds willekeurig weergegeven. Je woning blijft dus gedurende de hele week bovenaan staan en schuift niet alsnog naar beneden in de lijst.

Je kunt Toppositie op Funda ook voor de duur van een week bestellen.

Toppositie op Funda - 1 maand * optioneel (€ 125,-) optioneel (€ 125,-)

Blikvanger op Funda - 1 kwartaal * — € 150,-

Een object bevat vaak meer unieke eigenschappen dan je met één foto kunt overbrengen. Als ‘Blikvanger’ krijgt jouw woning extra ruimte en meer aandacht in de resultatenlijst op Funda en valt daarmee extra op.

Blikvanger biedt nieuwe mogelijkheden om je woning te presenteren. Jouw woning krijgt twee keer zoveel ruimte in het overzicht op Funda en in plaats van één foto worden er maar liefst drie foto’s getoond. Met Blikvanger licht je bovendien met tekst een unieke eigenschap van jouw woning uit. Zo genereer je meer kliks en extra kijkers.

De voordelen van het inzetten van een Blikvanger zijn:

 • jouw woning valt extra op
 • je kunt de belangrijkste USP’s van jouw woning belichten
 • Blikvanger resulteert in meer kliks en kijkers

Blikvanger kan worden ingezet voor de duur van een kwartaal.

Blikvanger op Funda - 1 kwartaal * optioneel (€ 150,-) optioneel (€ 150,-)

Aanpassen Funda/brochure — € 55,-

Maak opnieuw indruk met een nieuwe woningpresentatie

Staat jouw huis al voor langere tijd te koop? Dan kan het soms goed zijn om wat aanpassingen te doen in de brochure en/of op Funda. Een kleine aanpassing kan al een groots effect hebben.

Heb je bijvoorbeeld nieuwe foto's gemaakt met het wisselen van de seizoenen? Zijn er veranderingen gaande in de buurt, zoals de opening van een nieuwe buurtsuper, of de aanleg van nieuwe uitvalswegen? Heb je jouw tuin aangepakt en het hele huis geschilderd? Of wil je eens een nieuwe doelgroep aanspreken? Met een frisse, nieuwe woningpresentatie kun je nieuwe kijkers aantrekken en oude kijkers opnieuw prikkelen.

Voordelen van het aan laten passen van Funda en/of de brochure:

 • Een actuele brochure geeft een betere indruk dan een verouderde
 • Het is een kleine, eenvoudige verandering met mogelijk een groots effect
 • Je kunt inspringen op actualiteiten
 • Je kunt nieuwe doelgroepen aanspreken
 • Je kunt een nieuwe presentatiestrategie uitproberen

Vraag deze dienst aan als je de verkoop van jouw woning op een eenvoudige manier wilt stimuleren.

NB het genoemde tarief is per aanpassing. Bel of mail ons gerust voor advies voordat je de dienst aankoopt.

Aanpassen Funda/brochure optioneel (€ 55,-) optioneel (€ 55,-)

Begeleiding bij bezichtiging — € 110,-

Geen emoties, geen risico's

Is het begeleiden van bezichtigingen niet echt jouw ding, of ben je bang dat jouw emoties het verkoopproces beïnvloeden? Laat ons dan de bezichtigingen begeleiden. Wij hebben immers niet onze ziel en zaligheid in jouw huis liggen en kunnen alles objectief bekijken.

Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat we wel en niet moeten zeggen tijdens een rondleiding en zijn wij in staat de koper in de juiste richting te bewegen.

Deze dienst is flexibel in te zetten: je kunt bij iedere nieuwe bezichtiging opnieuw beslissen of je deze aan ons wilt overlaten. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent, maar de bezichtigingen door wilt laten lopen.

Voordelen wanneer wij de bezichtigingen voor jou begeleiden:

 • jouw emoties blijven buiten spel
 • de koper krijgt antwoord op al zijn juridische vragen
 • de koper wordt direct geïnformeerd over de bouwtechnische mogelijkheden
 • je voldoet aan uw meldingsplicht
 • handig om in te zetten tijdens vakanties

Vanzelfsprekend verzorgen we wanneer wij de bezichtiging begeleiden ook de nazorg. Wij houden contact met de kijker totdat hij een definitieve beslissing over jouw huis heeft genomen.

Begeleiding bij bezichtiging optioneel (€ 110,-) optioneel (€ 110,-)

Begeleiding bij 2e bezichtiging — € 175,-

Deskundige versus deskundige

Iedere serieuze koper zal jouw woning voor een tweede keer komen bekijken met een bouwkundige of een adviseur.

Je bespaart jezelf een heleboel stress als je ons als professional tegenover deze deskundige plaatst om jouw belangen te behartigen. Wij zijn bouwkundig opgeleid en hebben ruime ervaring met het verkopen van woningen. We vormen daardoor voor jou een waardevol tegenwicht.

Bovendien hebben wij tijdens deze tweede bezichtiging de gelegenheid de koper beter te leren kennen en zijn vertrouwen te winnen. Bij de onderhandelingen kan dat goed van pas komen om voor jou een goed eindresultaat te behalen.

Wij kunnen voor jou:

 • tegenwicht bieden aan de deskundige van de koper
 • beoordelen of de informatie die de deskundige aan de koper geeft wel betrouwbaar en relevant is
 • beoordelen hoe de koper op jouw huis reageert
 • voorkomen dat je niet aan je meldingsplicht voldoet

Interesse? Iedere keer als er een herhalingsbezichtiging wordt aangevraagd kun je opnieuw kiezen of je deze aan ons overlaat.

Begeleiding bij 2e bezichtiging optioneel (€ 175,-) optioneel (€ 175,-)

Update-gesprek met de makelaar — € 95,-

Wat zoeken potentiële kopers nu echt?

Het is geen positief scenario, maar het komt helaas wel eens voor: een woning staat al enige tijd te koop en de belangstelling neemt af. Daar moet iets aan gedaan worden, want doorgaan op hetzelfde spoor levert blijkbaar niets op. De verkoopprijs wijzigen kan helpen, maar het is vooral belangrijk om op basis van concrete feiten te bepalen wat de vervolgstappen zijn. Wat zoeken huizenzoekers nu eigenlijk?

Via Funda kunnen wij concrete statistieken ophalen over de populariteit van jouw woning en woonwijk, welke andere woningen concurreren met de jouwe en hoeveel woningzoekenden zich bewegen in jouw wijk. Ook kunnen we op basis van informatie over eerdere verkopen in de wijk voorspellen wat het effect zou zijn van bijvoorbeeld een prijswijziging. Zeer waardevolle informatie waarmee we een effectief plan kunnen opstellen voor het verdere verkooptraject. In een update-gesprek adviseren we je aan de hand van deze informatie welke vervolgstappen er genomen kunnen worden.

Voordelen van een update-gesprek:

 • de verkoopbaarheid wordt opnieuw in kaart gebracht
 • je krijgt inzicht in de te verwachten verkoopprijs
 • je krijgt concrete tips om jouw woning aantrekkelijker in de markt te zetten
 • jouw woning gaat niet tot het onverkochte woningaanbod behoren

Wil je de verkoop van jouw woning nieuw leven inblazen? Kies dan voor een update-gesprek.

Update-gesprek met de makelaar optioneel (€ 95,-) optioneel (€ 95,-)

Toelichting op de NVM-koopakte — € 150,-

Weet wat je ondertekent

Een koopovereenkomst bevat vaak een heleboel voor jou wellicht onduidelijke taal. Het is dus logisch dat er vragen en twijfels bij je ontstaan. Er hangt immers veel van zo'n contract af.

Bovendien worden er tijdens de onderhandelingen vaak afspraken gemaakt die afwijken van de standaardregelingen. Wij lichten de inhoud van de koopovereenkomst graag toe en geven je uitleg over alle afwijkende afspraken. Je kent daardoor vóórdat je gaat tekenen de gevolgen en de risico's van het koopcontract.

Voordelen van een toelichting op de koopakte:

 • je weet wat je ondertekent
 • je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen
 • je kent de consequenties en de risico's
 • koper en verkoper tekenen tegelijkertijd
 • de drie dagen bedenktijd gaan snel in

De koper zal het waarderen als hij uitgenodigd wordt bij de makelaar om het koopcontract te komen ondertekenen en een toelichting te krijgen. Je doet dus ook de koper er een plezier mee.

Toelichting op de NVM-koopakte optioneel (€ 150,-) optioneel (€ 150,-)

Begeleiding bij de overdracht — € 125,-

Eind goed, al goed

Waarschijnlijk vraag je je af of je het huis wel goed hebt achtergelaten. Of misschien kun je niet aanwezig zijn op de dag dat de oplevering plaatsvindt. Geen zorgen, je kunt dit met een gerust hart aan ons overlaten!

Wij zorgen ervoor dat de koper de woning aanvaardt zoals jij het hebt achtergelaten. Wij toetsen daarbij of de verwachtingen van de koper reëel zijn en of je aan jouw verplichtingen conform de koopovereenkomst hebt voldaan.

De meterstanden worden door ons opgenomen. Je krijgt hiervan een afschrift zodat je jouw energieleveranciers kunt informeren.

Omdat wij de leveringsakte en de nota van afrekening controleren kun je ervan opaan dat er geen fouten worden gemaakt en dat je de beschikking krijgt over het geld waar je recht op hebt.

Mochten er in het kader van de oplevering aanvullende afspraken gemaakt moeten worden, dan worden die door ons zwart op wit vastgelegd. Tenslotte overhandigen we bij de notaris de sleutels aan de koper.

Begeleiding bij de overdracht optioneel (€ 125,-) optioneel (€ 125,-)
De met een * aangemerkte diensten zijn slechts eenmaal in het all-inclusivepakket begrepen.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten